" Bara en hund"


"Då och då säger folk till mig " lätta upp, det är bara en hund " eller" det är mycket pengar för bara en hund ". De förstår inte engagemanget, den tid, eller de kostnader som görs för "bara en hund".
Några av mina stoltaste ögonblick har vart med "bara en hund". Många timmar har gått och mitt enda sällskap var "bara en hund", men jag har inte en gång känt mig ensam.
Några av mina sorgligaste ögonblicken har orsakats av "bara en hund" och i dessa dagar av mörker, gav lätt beröring av "bara en hund" mig tröst och anledning att övervinna dagen. Om du också tycker att det är "bara en hund", då kommer du förmodligen förstår faser som "bara en vän", "bara en soluppgång", eller "bara ett löfte"
"Bara en hund" för in i mitt liv själva kärnan av vänskap, tillit och ren ohämmad glädje. "Bara en hund" tar fram medkänsla och tålamod som gör mig till en bättre människa.
Jag kommer att stiga upp tidigt, ta långa promenader och titta längtansfullt mot framtiden. Så för mig och folk som mig, är det inte "bara en hund", men ett uttryck för alla de förhoppningar och drömmar om framtiden, minnen från det förflutna, och ren glädje för tillfället.
"Bara en hund" tar fram vad som är bra i mig och leder bort mina tankar och bekymmer för dagen.
Jag hoppas att en dag de kan förstå att det är inte "bara en hund" men det som gör mig tolerant och håller mig från att vara "bara en människa." Så nästa gång du hör frasen "bara en hund" le, eftersom de "bara inte förstår"
( Lånat texten av Maria Matsson)

Jag tycker att den här texten beskriver så fint, om hur vi känner för våra 4- fota vänner. För oss är det inte " bara en hund" utan en kär vän som vi delar så mycket glädje med.
Foto: Johanna Vikman- Keisu

Kommentarer
Postat av: Henke och Sofie

Så sant, så sant! Sätter ord på känslan.. mvh Henke, Sofie och absolut inte "bara en hund" -Donny :)

2011-09-27 @ 21:05:57
Postat av: Maja

Vilken fin text och stämmer bra med verkligheten som vi får uppleva med våra fyrfotade vänner:)

2011-09-27 @ 21:50:29
Postat av: Jeanette

Ja det var då verkligen en sanningens ord !!för det är INTE bara en hund utan så mycket mer!!

2011-09-28 @ 19:34:50
Postat av: Gretel

En fin text och så sann!

2011-09-29 @ 14:11:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0